Frosé
INGREDIËNTEN
- 150ml rosé wijn
- 20ml water
- 20gr suiker
- 15ml citroensap
- aardbeien in partjes
- ijsblokjes
BEREIDING
Giet de rosé wijn in een diepvriesbestendige kom en laat deze minstens 6 uur invriezen. Meng de suiker met 20ml water in een pan en breng het geheel aan de kook. Laat koken totdat de suiker volledig is opgelost. Haal de pan van het vuur en schenk het suikerwater over de aardbeien. Laat dit 30 minuten staan. Zeeft het aardbeimengsel en zet de siroop vervolgens 30 minuten in de koelkast of tot deze volledig is afgekoeld. Doe de bevroren rosé wijn in een blender, voeg het citroensap toe en de aardbeiensiroop, en pureer het geheel. Voeg een handvol ijsblokjes toe en pureer nogmaals kort en krachtig.
Rojito
INGREDIËNTEN
- 75ml rosé wijn
- sap van een halve limoen
- 2 tl (riet)suiker
- 5 blaadjes munt
- 100ml bruiswater
- vier ijsklontjes
BEREIDING
Begin met het fijnstampen van de suiker samen met de muntblaadjes. Zodra deze goed gemengd zijn, voeg je het limoensap toe. Meng dit goed door en voeg vervolgens de rosé wijn en de ijsblokjes toe. Werk het drankje af met bruiswater en roer alles goed door.
Frosé
INGREDIËNTEN
- 150ml rosé wijn
- 20ml water
- 20gr suiker
- 15ml citroensap
- aardbeien in partjes
- ijsblokjes
BEREIDING
Giet de rosé wijn in een diepvriesbestendige kom en laat deze minstens 6 uur invriezen. Meng de suiker met 20ml water in een pan en breng het geheel aan de kook. Laat koken totdat de suiker volledig is opgelost. Haal de pan van het vuur en schenk het suikerwater over de aardbeien. Laat dit 30 minuten staan. Zeeft het aardbeimengsel en zet de siroop vervolgens 30 minuten in de koelkast of tot deze volledig is afgekoeld. Doe de bevroren rosé wijn in een blender, voeg het citroensap toe en de aardbeiensiroop, en pureer het geheel. Voeg een handvol ijsblokjes toe en pureer nogmaals kort en krachtig.
Rojito
INGREDIËNTEN
- 75ml rosé wijn
- sap van een halve limoen
- 2 tl (riet)suiker
- 5 blaadjes munt
- 100ml bruiswater
- vier ijsklontjes
BEREIDING
Begin met het fijnstampen van de suiker samen met de muntblaadjes. Zodra deze goed gemengd zijn, voeg je het limoensap toe. Meng dit goed door en voeg vervolgens de rosé wijn en de ijsblokjes toe. Werk het drankje af met bruiswater en roer alles goed door.